Category

Aktuality

Manželé Lasotovi ukončili svou službu

By | Aktuality, Novinky

Vedení Křesťanského společenství, z. s., se dohodlo s manželi Jolantou a Zdenkem Lasotovými, že jejich služba v pozici správců střediska Karmel skončí k 30. červnu 2023. Po pandemii Covidu se nepodařilo zajistit provoz střediska tak, aby výnosy z jeho provozu pokryly alespoň nutné výdaje na mzdy a energie. (V případě dotazu ohledně sjednaných nebo případných zamýšlených akcí se obracejte prosím přímo na vedení KS.)

Překlad spisu „Pia desideria“ bude prezentován na konferenci Resolved

By | Aktuality, Novinky

Spis Filipa Jakuba Spenera Pia desidera patří k nejvlivnějším knihám v dějinách církve. Útlá knížečka, která vyšla roku 1675 původně jen jako předmluva k Arndtově postile, se stala programovým manifestem pietistického probuzení. Spener pojal své dílo

jako diagnózu nemocí, kterými trpěly evangelické církve v jeho době, a navrhl několik „léčebných“ postupů: mj. realizaci zásady všeobecného kněžství, rozmanitost forem při studiu Písma, důraz na praktické křesťanství (nejen znalost doktrín). Pietistické hnutí, které spis podnítil, patří k hlavním historickým zdrojům současného evangelikalismu a mělo klíčový význam pro udržení protestantismu v protireformací stižených českých
zemích.

Dosud však Spenerovo nejvýznamnější dílo nebylo k dispozici českému čtenáři. V loňském roce se pro realizaci jeho překladu rozhodlo Křesťanské společenství, z. s.

Read More

Centrální setkání manželských párů

By | Aktuality, Novinky

Zveme na Centrální manželské setkání, které není omezeno věkem a je určeno pro celé naše rodiny. Konat se bude v sobotu 7. 5. 2022 na Karmelu ve Smilovicích v 15:00 hod. Budeme se zamýšlet nad tím, jak se v každodenním životě povzbuzovat v manželství a rodině ke zbožnosti. Slovem nám poslouží manželé Farnikovi. Setkání bude s teplým jídlem, proto je třeba se co nejrychleji přihlásit. Počet míst je omezen prostorem. Vejde se pouze 60 párů. Chceme Vás proto povzbudit k co nejrychlejšímu přihlášení. Pokud máte malé děti, nebo miminko, nezoufejte a nezůstaňte doma, bude tam přichystaná místnost. Pro ty větší bude připraven odpovídající program. Přihlašovací formulář naleznete zde.

Read More